Ontstaan VOOR DE LEERKRACHT

Product

Waar een gedeelde droom al niet toe kan leiden! Hier lees je, kort maar krachtig meer informatie over ons, Esther en Femke: VOOR DE LEERKRACHT!

Femke blogde al even op haar website Juffrouw Femke, toen ze zich aansloot bij het bloggerteam van Onderwijswereld-PO, de website van Esther. Zowel Esther als Femke hadden het idee dat ze samen een keer ‘iets moois’ zouden gaan doen. Los van Onderwijswereld-PO en los van juffrouw Femke. Toen zij elkaar voor het eerst ontmoetten, in de Kerstvakantie van schooljaar 2019-2020, was het alsof ze elkaar al jaren kenden. Energie ging stromen, ideeën werden geboren, plannen werden gesmeed! Zij startten een maand later hun gezamenlijke bedrijf, Dames met Dromen. Deze naam bleek al snel handiger als werknaam voor achter de schermen. Onderwijswereld-PO en Juffrouwfemke.com hadden al zo’n groot bereik, dat de gezamenlijke projecten via deze kanalen gedeeld worden. Zo creëerden zij samen onder andere de online training ‘Groepsvorming het jaar rond’ en een set heel praktische Klaarkaarten. Meerdere trainingen en producten staan op de planning!

Hun grootste gemene delers zijn dat ze allebei heel erg op het welbevinden en de groepsvorming zitten. En op het feit dat leren en lesmateriaal naast leerzaam ook gewoon heel leuk mag zijn!

Vanuit deze gedachte werd de website VOOR DE LEERKRACHT geboren. Een site waarop iedere leerkracht eigen ontworpen lesmateriaal te koop aan kan bieden en kan kopen. Vanzelfsprekend kunnen ook ouders, RT-ers, IB-ers en andere geïnteresseerden op de site terecht voor het uitgebreide aanbod aan lesmateriaal!

Tevens is er op de site ruimte gecreëerd om scholingsaanbod zichtbaar te maken aan een groot publiek. Op deze manier worden kwalitatief goed onderwijsmateriaal en het beste scholingsaanbod centraal aangeboden, en is het niet meer belangrijk hiervoor een eigen site maken en je zorgen te hoeven maken over de vraag ‘Hoe hoog scoor ik in Google?’. Alle informatie over het worden van aanbieder op VOOR DE LEERKRACHT vind je hier.

HET MANAGEMENT TEAM

Esther is een bezig bijtje. In 2015 startte ze Middenbouwwereld en Bovenbouwwereld, twee Facebookgroepen waar inmiddels ruim 70.000 leerkrachten lid van zijn. In 2018 volgden Onderwijswereld-PO en later ook de groep voor kleuterleerkrachten Onderbouwwereld. Via de website biedt ze zowel scholing als inspiratie aan. Ze wordt hierin ondertussen geholpen door 26(!) enthousiaste vrijwilligers. Qua het geven van scholing en begeleiden van implementaties is Esther gespecialiseerd in Close Reading.

In de klas zijn haar sterke punten groepsvorming, en het betrokken houden van alle kinderen. Ze voelt zich in alle groepen thuis, maar vindt het werken met kleuters toch het allerleukste. Het onverwachte en het zelf mogen maken van onderwijs los van een methode spreken haar daarin erg aan.

Als kind al, droomde Femke ervan om juf te worden. Ze zette al haar poppen en knuffels op een rij voor een dictee, of om ze allemaal voor te lezen. In 1997 kwam haar droom uit en behaalde zij haar PABO-diploma.

Toen Femke 20 jaar leerkracht was, besloot te ze haar kennis en zelfgemaakte lesmateriaal te delen op haar website. Dat delen doet ze nog steeds, maar niet meer alleen. Ongeveer 20 enthousiaste leerkrachten delen hun ideeën en zelfgemaakte lesmateriaal onder hun eigen naam, met een eigen logo op de website (van) Juffrouw Femke. Het doel van alle ideeën en materialen is het vergroten van de betrokkenheid, motivatie en leerplezier.

Femke combineert haar eigen bedrijf en website met haar baan als leerkracht in Nijmegen. Haar sterke kanten zijn het vormen van een positieve groep, het inzetten van activerende werkvormen en ICT in de klas. Naast leerkracht is zij ook Didactisch Coach en Beeldcoach.

Scroll